Moški pevski zbor

Moški pevski zbor Radlje ob Dravi ima bogato, preko 60 let dolgo zgodovino, zbor je bil ustanovljen leta 1956. Iz začetne majhne skupine ljubiteljev petja je v nekaj letih zrastel velik, kvaliteten zbor, ki je v sedemdesetih in osemdesetih letih štel tudi do 45 pevcev.

Že od leta 2004 zbor vodi Silvo Brezovnik. Trenutna zasedba zbora šteje 15 pevcev: Samo Glazer, Adi Krivc, Robert Ferlež, Jože Šega, Vlado Vollmaier, Renato Črešnik, Jože Hrženjak, Alojz Moser, Ivan Lipuš, Danilo Rebernik, Jožef Mrakič, Rado Kolar, Bojan Cvetkovič, Janko Tarkuš in Drago Križan.

V vseh teh letih je zbor naštudiral in prepel velik del slovenske klasične in narodne zborovske literature in gostoval v mnogih krajih Slovenije, kakor tudi v tujini, največkrat v Avstriji, pa tudi na Madžarskem (Budimpešta 1993) in na Hrvaškem (Šolta 2005).

Zbor je fenomen tudi s tem, da so pevci, seveda s pomočjo širše okolice in nekaterih organizacij, v začetku osemdesetih na temeljih nekdanje šole na Sv. Bofenku v Hudem kotu zgradili lastno kočo. V ta projekt so pevci vložili na stotine prostovoljnih delovnih ur. Projekt, kot je bil zastavljen takrat, je v današnjem času »mission impossible«.

Leta 2007 je zbor posnel in izdal svojo prvo, vsaj za zdaj edino zgoščenko s pomenljivim naslovom ZADONI NAM, na kateri so posnetki iz leta 1974 in 1990 (Branko Čepin), 2002 (Petra Kozar Bežan) in 2006 (Silvo Brezovnik).

Januarja 2017 je zbor obeležil 60-letnico delovanja z odmevnim in v celoti razprodanim slavnostnim koncertom. Ob tej priložnosti so pevci s pomočjo Občine Radlje ob Dravi in lokalnih podjetij kupili in se oblekli v nove črne koncertne obleke.

60. obletnica zbora

Gostimo Žetale

 

2015

 

Priprave na koncert

Koncert ob 50. obletnici zbora

Vstopnica za koncert ob 50. obletnici zbora

Koncert ob 50. obletnici zbora in promocija zgoščenke

 

Šolta, 2005

 

Dvorec Radlje, 2003

 

Ptuj, 1992