Mešani pevski zbor Mavrica

Zbor je bil ustanovljen leta 1994, in sicer na pobudo gospe Emice Popijal, ki še danes veselo prepeva v zboru. Takrat je bilo v zboru 11 pevk in 4 pevci. Prva zborovodkinja zbora je bila, žal že pokojna, gospa Viljemka Štrucl Raško. Zbor že od same ustanovitve nosi ime Mavrica.

Sprva je zbor svoje stroške pokrival s pomočjo Društva invalidov in Društva upokojencev, leta 1996 pa se je zbor priključil Kulturnemu društvu Radlje ob Dravi. V tem času je zbor pridobil novo zborovodkinjo, in sicer gospodično Tadejo Vulc, ki je zbor vodila do leta 2001. Nato je zborovsko taktirko prevzela gospa Katja Rek. V zboru je trenutno 12 pevk in 8 pevcev pod okriljem Ize Javornik.

Zbor se s petjem v kraju predstavlja na različnih prireditvah. Vsako leto se udeleži pevske revije Društva invalidov Slovenije in vsako drugo leto revije Društva upokojencev. Seveda nastopamo tudi na občnih zborih omenjenih društev. Redno sodelujemo ob slovenskem kulturnem prazniku v okviru Kulturnega društva. Vsako leto pripravljamo božični koncert za našo najzvestejšo publiko in, če nam le uspe, z gospo Slavico Palko pripravimo tudi kakšen skeč.

Že tradicionalni je zaključni koncert ob grajski pristavi, kjer sodeluje poleg nas še Moški in Ženski pevski zbor Dominica nova iz Radelj ob Dravi ter Dekliški pevski zbor Aglaja in Vokalni kvartet Rusalke. Če le zmoremo, se radi odzovemo in zapojemo tudi drugje.

Leta 2004 je zbor praznoval svojo 10. obletnico in v ta namen priredil velik koncert v Kulturnem domu v Radljah ob Dravi. Gosta večera sta bila Moški ter Ženski pevski zbor Dominica nova iz Radelj ob Dravi. Veseli smo bili, saj nam je ob skoraj polnem parterju v dvorani uspelo izpeljati ta koncert. Seveda smo to obletnico proslavili še s prečudovitim izletom v sosednjo Avstrijo, kjer seveda ni manjkalo petja in dobre volje.

Tudi v letu 2006 smo po uspešnih revijah potrebovali sprostitev in se odpravili na izlet v prelepo Soško dolino, kjer nas je pričakala naša pevka Elza Novak in lahko verjamete, da smo se imeli odlično.

S petjem bomo nadaljevali še naprej in z dobro voljo premagovali vse ovire, veseli pa bomo tudi novih članov.

Nastop v Domu Hmelina ob materinskem dnevu.

 

Večkrat preprevamo tudi v Domu Hmelina.

 

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sodelovanju z
Medobčinskim društvom invalidov ”Drava”, Radlje ob Dravi
organizirala 19. revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije.

 

 

Radi prepevamo tudi na rojstnih dnevih in koga presenetimo.