Dekliški pevski zbor Aglaja

Dekliški pevski zbor Aglaja deluje od oktobra 2010 in letos teče naša 8. pevska sezona. Zbor vodi profesorica glasbe, Kerstin Pori, ki je z delovanjem zbora tudi začela. Zbor šteje 20 pevk, starih od 15 do 30 let. Naš repertoar obsega dela od renesanse, slovenskih ljudskih pesmi, ljudskih pesmi drugih narodov ter slovenske in tuje popevke.

Naše ime izhaja iz rimske mitologije in Aglaja je ena izmed treh gracij, trojice, ki pooseblja očarljivost in lepoto. Aglaje predstavljamo blišč, sijajnost, na zemlji  zbiramo sončne žarke in z njimi grejemo človeška srca, lepšamo njihova življenja  s številnimi radostmi, skrbimo za prijeten pogovor in nasploh dobre družbene odnose.

Do sedaj smo izvedle že kar nekaj samostojnih koncertov. Vsako leto pripravimo letni koncert v Kulturnem domu Radlje ob Dravi ter božični ali samostojni koncert v Vuzenici. Večkrat smo se predstavile kot gostje na prireditvah v naših krajih ter tudi izven – v Bohinju, Selnici ob Dravi, Železnikih, Portorožu, Prevaljah, Olimju.

Foto: Janez Eržen